World-class medical cooling systems

– Reliable solutions with high-end support

BrainCool AB (publ): BrainCool har erhållit patent för "shivering" i Sydkorea för produkten BrainCool™ System

2022-11-08

Patentet avser vår teknik för att hantera frossbrytningar vid kylning vilket är en tydlig och viktig signal om teknikhöjden och innovationsgraden av produkten vilket ytterligare bekräftar vår position som ett av de ledande "high qulity TTM-systemen" på USA marknaden. Patentet mot "shivering" är redan godkänt bland annat i USA, Sverige, Japan och Kina. Vi förväntar oss även godkännande inom EU.

VD Martin Waleij kommenterar:

"Patentgodkännandet skapar ytterligare skydd för produkten för marknaden i Sydkorea, vilket säkerställer produktens särställning som ett high quality TTM-system på de internationella marknaderna.Vår patenterade produkt BrainCool™ System, är anpassad att fungera för behandling enligt flera olika behandlingsstrategier, måltemperaturer och indikationer. Systemet har kapacitet att kyla kraftigt för snabb effekt och dess patenterade funktioner ger ytterligare stora fördelar gentemot konkurrerande produkter."

r mer information

Martin Waleij - VD                                                                 
+46 - 733 -93 70 76                                                                                          
E-post: martin.waleij@braincool.se

Om BrainCool AB (publ)

BrainCool AB (publ) är ett innovativt medicinteknikföretag som utvecklar, marknadsför och säljer ledande medicinska kylningssystem för indikationer och områden med betydande medicinska mervärden inom sjukvården. BrainCool AB (publ) har sitt säte i Lund. Aktien är noterad på Spotlight Stock Market.