World-class medical cooling systems

– Reliable solutions with high-end support

BrainCool AB (publ): Ny miljonorder i USA för IQool™ System inom Jefferson Health

2022-10-31

BrainCool har erhållit en order i USA för tre (3) IQool™ System med ett ordervärde om ca 1 miljon kr från ett sjukhus inom Jefferson Health i New Jersey, med beräknad leverans i november.

Jefferson Health är ett icke-vinstdrivande hälsosystem i flera delstater, där Thomas Jefferson University Hospital i Philadelphia är flaggskepp för sjukhuset. Jefferson Health har under 2022 slutfört integrationen och förvärvet av Einstein Healthcare Network, och består nu av 18 sjukhus på USA:s östkust.

BrainCool har sedan tidigare två (2) system installerade på Thomas Jefferson, vilka sattes i drift tidigt under 2022. Vidare erhöll bolaget order om förbrukningsartiklar om 1 miljon SEK den 18 augusti 2022 till dessa två system. Se release: "BrainCool AB (publ): BrainCool får miljonorder för förbrukningsartiklar - BrainCool (cision.com)".

Eftersom BrainCool sedan tidigare hade två (2) system installerade på ett sjukhus inom Einstein, är numera den installerade basen inom gruppen följaktligen sju (7) system.

VD Martin Waleij kommenterar:

- Att vi nu börjar växa inom Jefferson Health är en ny milstolpe för BrainCool, då de är en av de tyngsta opinionsledarna i USA inom detta område. Vår målsättning är nu att fortsätta växa inom sjukhusgruppen samt öka användningen av produkten genom att etablera den som en standardprodukt inom TTM vid ett flertal behandlingsområden.


Denna information är sådan som BrainCool AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2022-10-31 12:20 CET.

r mer information

Martin Waleij - VD                                                                 
+46 - 733 -93 70 76                                                                                          
E-post: martin.waleij@braincool.se

Om BrainCool AB (publ)

BrainCool AB (publ) är ett innovativt medicinteknikföretag som utvecklar, marknadsför och säljer ledande medicinska kylningssystem för indikationer och områden med betydande medicinska mervärden inom sjukvården. BrainCool AB (publ) har sitt säte i Lund. Aktien är noterad på Spotlight Stock Market.